KOCAELİ / İZMİT - İzmit Lisesi

Nis

Eskişehir'e yaptığımız gezide Anadolu Üniversitesi tanıtıldı. Aynı zamanda şehrin önemli yerlerinden olan Odunpazarı, Balmumu müzesi ve Sazova parkı öğrencilerle birlikte gezildi.

Mrt

İzmit Lisesi okul idaresi ve rehberlik servisi tarafından öğrencilere güvenli internet kullanımı ve siber suçlar konulu seminer düzenlenmiştir. Seminer Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarının videolarla zenginleştirilmiş ve akıcı sunumları ile gerçekleşmiştir. Okul rehber öğretmeni Şenay Atalay sunumun amacının öğrencilerin güvenli internet kullanımını sağlamak ve siber suçlardan korunmasına katkı sağlamak olduğunu belirterek öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle ve dikkatle dinlendiğini belirtmiştir.

Mrt

Rehberlik Servisi motivasyon arttırma , hedef belirleme ve sağlıklıtercih oluşturmalarına katkıda bulunmak için ülkemizin Uluslarası alanda saygın üniversiteleri arasında yeralan Hacettepe üniversitesine 15 Mart Cuma günü gezi düzenlemiştir. Gezi Müdür Yardımcısı Kenan Yıldız, Okul Rehber Öğretmeni Şenay Atalay ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Şadiye İlhanın liderliğinde gerçekleşmiştir. Hacettepe üniversitesi Tanıtımının ardından Anıtkabire geçilmiştir. Anıtkabir ziyaretinin ardından keyifli bir yolculukla dönüş yoluna geçilerek gezi sorunsuz tamamlanmıştır.

Mrt

Milletimizin İstiklal ve İstikbal mücadelesinin şehadetle nurlanmış ve şehit kanlarıyla vurulmuş ebedi mührü olan Çanakkale Zaferimizin 109. Yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklarımızı vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

İZMİT LİSESİ KIZ ERKEK TAKIMLARIMIZ KUPALARA DOYMUYOR. OKULUMUZU 4 AYRI KATAGORİDE TEMSİL EDEREK;

GENÇ KIZ A TAKIMI KOCAELİ 1.Sİ

GENÇ KIZ B TAKIMIMIZ KOCAELİ 1.Sİ

GENÇ ERKEK A TAKIMIMIZ KOCAELİ 2.Sİ

GENÇ ERKEK B FERDİDE KOCAELİ 2. Sİ OLMUŞTUR.

İLİMİZİ GURUPLARDA İZMİT LİSESİ TEMSİL EDECEKTİR.

Mrt

Yaşamının 43 yılını eğitime adayan, ülkesinin geleceğini şekillendirecek olan, vatanına ve milletine hayırlı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesillerin yetişmesi için fedakarca çalışan çok kıymetli okul müdürümüz Cahit ÇAKMAK 1.03.2024 tarihi itibariyle emekliye ayrılmıştır. Kendisine çalışma hayatının bitimi sonrasında sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyoruz.

Mrt

Ülkemizin bağımsızlık sembollerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen, milletimizin ve ordumuzun ruhunu derinden etkileyen ve Milli mücadele ruhuyla savaşın kazanılmasını sağlayan marşımızın kabulünün üzerinden 103 yıl geçti.

Mrt

İzmit Lisesi Okul İdaresi ve Rehber Öğretmeni Şenay ATALAY'ın girişimleri ile , Kamuoyunda "Bonus Hoca" olarak tanınan Eğitim Editörü Süleyman BELEDİOĞLU tarafından okulumuz öğrencilerine seminer düzenlendi. Seminerde Beledioğlu özellikle "Öğrenmede  HAZ Duygusu ve Tekrarın önemine vurgu yaptı. Öğrenmede Bilinçli öğrenme bunun için de tekrar ederek öğrenme ve öğrenmeden haz alma duygusunun gerçek ,kalıcı ve tam öğrenmede kilit olduğunu söyleyerek.Ders çalışmanın ağır , yavaş ancak soru çözmenin hızlı olması gerektiğine dikkat çekerek stresten dolayı sınav başarısızlığının olmadığı ; tam tersine öğrenememeden dolayı stres oluştuğu ifade edilerek öğrenme gerçekleşirse sınav stresinin asla yaşanmayacağını belirtti Bonus Hoca. Seminerde çağın meslekleri olarak "Yazılım Mühendisliği, Bilgi Güvenlik Uzmanlığı,Veri Analisti,Bulut Bilişim Uzmanlığı" gibi Bilgi Teknolojileri alanındaki mesleklerin öne çıktığı vurgulandı. Seminer öğrencilerin Bonus Hoca ve Rehberlik Servisine sorularına verilen cevaplarla tamamlanmıştır.

Mrt

1 Mart 1958 tarihinde İzmit - Gölcük seferini yapmakta olan Üsküdar Vapuru şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında battı. Türkiye Cumhuriyeti’nin en ölümcül deniz kazasında resmi kayıtlara göre 392 kişi yaşamını yitirmişti. Okulumuz öğrenci ve öğretmenleriyle kazada hayatını kaybedenleri andık.

Şbt

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri Kocaeli Tarih Koridoru gezisindeydi. Rehber eşliğinde yapılan gezide ogrencilerimiz İzmit'in tarihi mekanlarında gezinerek geçmişten günümüze bir yolculuk yaptı. Bu organizasyonda bizden desteğini esirgemeyen İl Kültür Müdürümüz Sayın Fatih TAŞDELEN ve ekibine, ulaşımımızı sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz.

Şbt