KOCAELİ / İZMİT - İzmit Lisesi

İZMİT LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ VE BONUS HOCA dan "Beyin Temelli Öğrenme Ve Sınav Başarısı" konulu Eğitim Semineri

İzmit Lisesi Okul İdaresi ve Rehber Öğretmeni Şenay ATALAY'ın girişimleri ile , Kamuoyunda "Bonus Hoca" olarak tanınan Eğitim Editörü Süleyman BELEDİOĞLU tarafından okulumuz öğrencilerine seminer düzenlendi. Seminerde Beledioğlu özellikle "Öğrenmede  HAZ Duygusu ve Tekrarın önemine vurgu yaptı. Öğrenmede Bilinçli öğrenme bunun için de tekrar ederek öğrenme ve öğrenmeden haz alma duygusunun gerçek ,kalıcı ve tam öğrenmede kilit olduğunu söyleyerek.Ders çalışmanın ağır , yavaş ancak soru çözmenin hızlı olması gerektiğine dikkat çekerek stresten dolayı sınav başarısızlığının olmadığı ; tam tersine öğrenememeden dolayı stres oluştuğu ifade edilerek öğrenme gerçekleşirse sınav stresinin asla yaşanmayacağını belirtti Bonus Hoca. Seminerde çağın meslekleri olarak "Yazılım Mühendisliği, Bilgi Güvenlik Uzmanlığı,Veri Analisti,Bulut Bilişim Uzmanlığı" gibi Bilgi Teknolojileri alanındaki mesleklerin öne çıktığı vurgulandı. Seminer öğrencilerin Bonus Hoca ve Rehberlik Servisine sorularına verilen cevaplarla tamamlanmıştır.

03-03-202403-03-202403-03-202403-03-202403-03-2024

Yayın: 03.03.2024 - Güncelleme: 03.03.2024 17:54 - Görüntülenme: 103